”Vill ni hjälpa våra kunder sälja mer bröd så vi får sälja mer mjöl?” Frågan kom från Bageriprodukter i Tumba som hade en idé och ville erbjuda sina kunder utbildning i praktiskt sälj och kundbemötande.

Självklart sa vi och drog i gång utbildningen – ”En vara till”. Ett 30-tal konditorier/bagerier i Mellansverige valdes ut och erbjöds att delta. Inriktningen var teambildning, kundbemötande och aktiv försäljning.  Utbildningen genomfördes vid två tillfällen med tid för praktiska övningar däremellan. Det kan vara svårt att samla hela personalen på annan ort så utbildningen hölls på plats i respektive lokaler. En mycket positiv erfarenhet är att deltagarna var mer mottagliga när momenten direkt kunde förankras i den egna verksamheten.

Som avslutning vid det första tillfället gjorde deltagarna tillsammans en handlingsplan för det fortsatta arbetet med ”En vara till” som följdes upp vid nästa tillfälle. Bageriprodukter var mycket nöjda med utfallet och genomförde en ytterligare omgång efter ett halvår.